Support

Shake My World hjälper dig gärna

Är det något som inte fungerar som det ska på Shake My World eller kanske något Du inte förstår hur det fungerar?
Det ska vi nog kunna lösa.
Vi har sett till att samla de vanligaste frågor och svar under Vanliga frågor och svar nedan, och ber Dig läsa igenom dessa för lite vägledning i hur man snabbt kommer igång med Shake My World.

OBS! Har du Internet Explorer 6.0 eller 7.0 eller 8.0 så ber vi dig uppgradera till version 9, eller 10 (extern länk).

Läs mer om nya Shake My World här: Social Matchmaking

Användarnamn och lösenord

Jag har glömt mitt lösenord och/eller användarnamn, hur gör jag?

Vid inloggningsrutan på http://shakemyworld.com finns en länk som heter "Glömt lösenordet?" Skriv in din mailadress som du registrerade konto hos oss med, och klicka på "Skicka", så får du inom kort ett mail med ditt användarnamn och ett nytt lösenord.

Jag vill byta mitt användarnamn, hur gör jag?

Skriv ett mail till oss på supporten, på support@shakemyworld.com, med ditt nuvarande och önskade användarnamn (se till att detta är ledigt först genom att söka efter det bland sajtens medlemmar), så löser vi det åt dig.

Guldmedlemskap

Hur kan jag kommmunicera med icke Guldmedlemmar?

Som Guldmedlem kan du kommunicera med alla medlemmar på hela sajten. När du skickar ett meddelande till en icke Guldmedlem får medlemmen ett meddelande till sin e-postadress om detta (om mottagaren har detta aktiverat under "Inställningar"->"Meddelanden").

Hur ser jag hur många Gulddagar jag har kvar på mitt Guldmedlemskap?

Genom att hålla muspekaren över solikonen (finns i rutan högst upp till höger på sajten) allternativt kan du gå till Mitt konto under Inställningar där du också hittar du när ditt Guldmedlemsskap går ut.

Vad kostar ett Guldmedlemskap?

Ordinarie priset på ett Guldmedlemskap är från 149 kr/månad för en 6 månaders prenumeration och 183 kr för en 3 månaders och 279 kr för en månad. Totalbeloppet för respektive initial period betalas i förskott. När den initiala Guldmedlemskap perioden är slut, löper prenumerationen vidare till samma månadspris men bara en månad i taget, allt enligt vad som beskrivs i användarvillkoren.

Jag har fått en bonuskod/frikod, vad gör jag med den?

Vid registreringstillfället av nytt konto kan du ange din bonuskod för att få ta del av aktuellt erbjudande. Är du redan medlem så kan du maila ditt användarnamn och kod till support@shakemyworld.com, så löser vi uppdateringen.

Hur avslutar jag mitt medlemskap?

För att avaktivera ditt konto på Shake My World, och dölja din profilinfo för andra användare, följ instruktionerna under "Avsluta medlemskap" längst ner på sidan "Inställningar". Där kan du välja om du vill avaktivera ditt konto temporärt eller avsluta det helt. Ev innestående gulddagar förverkas vid såväl avaktivering som avslutande.

Aktiviteter

Kostar det något att arrangera en aktivitet?

Nej, som Guldmedlem kan du kan arrangera hur många aktiviteter du vill utan att det kostar något.

Om du driver någon typ av kommersiell verksamhet och vill vara säker på att nå ut till alla medlemmar och få maximalt antal deltagare till ditt event är du välkommen att maila aktiviteter@shakemyworld.com och ansöka om ett partnersamarbete.

Kan jag bestämma vem som ska få komma på min aktivitet?

Du kan antingen tillåta att vem som helst får boka sig på din aktivitet eller att medlemmen måste ansöka för att få komma. Dessa val gör du under boxen med rubriken Bokningsinfo på din aktivitets sida. Du kan där även välja vilka åldrar som ska kunna boka eller ansöka till din aktivitet, samt om både gratis- och Guldmedlemmar ska kunna boka och ansöka. Genom att "låsa" ditt event endast för Guldmedlemmar vet du att alla som bokar sig och ansöker kan kommuicera fritt på sajten.

Kan jag ta med mig någon på en aktivitet?

Ja, det är bara att bjuda in så många vänner du vill. Glöm dock inte att din vän också behöver vara bokad på aktiviteten precis som du för att kunna gå.

Kan jag köpa mer än en biljett för en aktivitet?

Nej, du kan endast betala för din egen användare.

Hur fungerar sekretessen på aktivitetssidorna?

Information om exakt var en aktivitet blir av (var exakt man träffas) visas bara för de som är bokade på aktiviteten i fråga om du själv väljer det.

Kostar det pengar att gå på aktiviteter?

Det finns gratis aktiviteter och det finns aktiviteter som kostar pengar, antingen genom förskottsbetalningar eller betalning på plats. Detta anges för resp aktivitet.

Jag kan delta i För och Eftersnack på en aktivitet men inte min vän som också deltog?

Endast Guldmedlemmar kan delta i För och Eftersnack och kommunicera fritt på sajten.

Hur kan jag ta bort en aktivitet jag skapat?

Under "bokningsinfo" på din aktivitet, välj "Visa för" -> "Ingen (arkivera)". Då försvinner aktiviteten från alla listor och du själv kan inte heller se den längre. Om du vill ta bort aktiviteten men själv fortfarande vill kunna se den ställer du om ”Visa för” till ”Bara arrangören”

Kan alla medlemmar arrangera aktiviteter?

Nej. Endast Guldmedlemmar och utvalda företagspartners kan skapa aktiviteter på Shake My World.

Hur ställer jag som arrangör in en aktivitet?

Först skriver du i aktivitetsrubriken ordet "Inställd" före resten av rubriken. Under bokningsinfo boxen på din aktivitetssida ändrar du sedan valet "visa för" till att den bara ska visas för inbjuda och bokade. Då visas inte aktiviteten för andra än just dessa. Skriv dessutom i försnacket för aktiviteten varför den är inställd. Alla som är bokade blir notifierade om ditt inlägg via epost. Du kan även skriva personliga meddelanden till de som är bokade för att vara säker på att alla har fått informationen.

 

Navigering

Hur loggar jag ut från sajten?

Du loggar ut genom att klicka på den blå länken "Logga ut" längst upp till höger på sajten. Detta medför att du måste slå in användarnamn och lösenord nästa gång du vill komma åt Shake My World igen. 

Om jag inte loggar ut visas jag online då?

Nej, att du slipper logga in manuellt varenda gång är syftet med autoinlogg. Online är du endast när du är aktiv på sajten, ibland med några minuters fördröjning.

Betalning

Hur vet jag att min betalning går säkert till?

Shake My World använder Nordens absolut bästa och mest säkra leverantörer av betalningstjänster: www.dibs.se för kort-betalningar, www.mosms.se för sms-betalningar och klarna.se för faktura-betalningar, och jobbar kontinuerligt för att säkerställa högsta möjliga säkerhet. T.ex. hanteras inga kortuppgifter direkt av Shake My World, då detta sker helt via DIBS egna, säkerhetscertifierade system.

Kan jag få tillbaka pengarna om jag ångrar mig?
Enl användarvillkoren har vi rätt att med omedelbar verkan stänga av kunder som brutit mot dessa, utan ekonomisk ersättning. Gällande medlemskap och aktivitetsbokningar tillämpas Distans- och hemförsäljningslagen i kombination med e-handelslagen, om produkten utan tvivel kan anses oförbrukad ().
Enligt distansavtalslagen har du rätt att inom en viss tid ångra ett köp som du gjort på distans (t.ex. via telefon eller internet). Ångertiden är 14 dagar från avtalstillfället. Du kan dock samtycka till att påbörja nyttjandet av tjänsten under ångerfristen, vilket medför att du inte har rätt att ångra ditt köp. Kontakta support@shakemyworld.com för ytterligare frågor.

Spotlight

Vad är en Spotlight?

Det är ett sätt att uppmärksama dig själv eller ditt företag (som arrangör) och din aktivitet lite extra. För endast 400 kr når du under 24 timmar (CPM ca 150 kr) ut till alla våra medlemmar som loggar in under dygnet. Spotlights roteras under dagen i de två spotlightplatserna i högermarginalen på sajten samt exponeras rullande på vår startsida som visas för nya besökare till shakemyworld.com

Hur kan kan köpa en Spotlight till min egen aktivitet?

Detta gör du längst ner på aktivitetssidan på aktiviteten som du själv arrangerar.

Upp

Infobox

Varför kan jag inte komma åt alla rubriker i Infoboxen?

Som medlem kan du bara använda rubrikerna ”Inbjudningar”, ”Presenter” och ”Vänförfrågningar”. Guldmedlemmar kan använda alla rubriker och funktioner

Sök och Matchning

Varför får jag inga/få träffar?

Titta igenom dina sök/matchningkriterier så du inte har valt en omöjlig eller för snäv sökning. Prova att välja ut det du känner är det viktigaste hos den du vill träffa först. Mao kan det vara bra att börja söka och matcha lite bredare och sedan lägga till fler urvalskriterier som minskar antalet träffar.

Hur fungerar Matchningen?

Matchningen är ömsesidig och utgår från vad ni båda söker. Söker ni varandras egenskaper blir det mao hög matchningsprocent. Den tar också hänsyn till hur mycket egenskaper ni har fyllt i. Så har du fyllt i 100% av din profil och den som matchas bara fyllt i 10%  så blir resultatet någonstans kring 50-60% beroende på sökta egenskaper. Fyll därför i så mycket som möjligt om dig själv, och kom ihåg: Matchningen är bara en vägledning - den perfekta matchningar kan bara ske med riktiga möten i verkliga livet.

Meddelanden

Jag har fått ett email till min emailadress om att jag har fått ett meddelande på Shake My World, hur fungerar detta?

Det stämmer, två gånger per dag går det ut ett email till emailadressen du angav vid registreringen. Detta email går endast ut om du fått något meddelande under dagen. Du kan ändra vilka utskick du vill ha under "Inställningar".

Det står att jag fått nya meddelanden i Infoboxen, hur kommer jag åt dessa?

Klicka på ”Meddelanden” i Infoboxen för att öppna meddelandecentret. Där kan du som är Guldmedlem läsa och besvara alla meddelanden, flirtar och inbjudningar. Är du inte Guldmedlem kan du endast läsa och besvara flirtar och meddelanden från andra Guldmedlemmar.

Varför kommer jag bara åt vissa rubriker?

Som registrerad medlem kommer endast åt rubrikerna Presenter, Inbjudningar och Vänförfrågningar. Guldmedlemmar kommer åt allt.

Det står att jag har ett oläst meddelande, men kan inte öppna det?

Ett meddelande som inte går att öppna innebär att varken avsändaren eller du som är mottagare är Guldmedlem längre. Minst en av er måste vara Guldmedlem för att meddelanden ska vara läsbara. Som Guldmedlem kan du läsa och besvara alla meddelanden, flirtar och inbjudningar - alltid.

Jag är Guldmedlem och vet att jag har fått ett meddelande, men jag ser inte det?

Det är möjligt att du har ställt in ett filter på inkommande meddelanden så att ditt eftersökta meddelande har hamnat under rubriken "Filtrerat" i meddelandecentret. Ändra filtreringarna under "Inställningar" -> "Meddelanden".

Jag får för många snabbmeddelanden eller meddelanden, hur kan jag minska antalet meddelanden?

Som Guldmedlem kan du bestämma vilken typ av medlemmar som kan kontakta dig och inte genom att ändra inställningarna för inkommande meddelanden under menyn Inställningar. Alla filtrerade meddelanden kommer då till rubriken Filtrerat i Meddelande centret

Jag fick ett snabbmeddelande men jag klickade bort fönstret, var hittar jag det?

Detta hittar du under rubriken Snabbmeddelanden i Meddelandecentret

Kan jag se att en medlem läst mitt skickade meddelande?

Som Guldmedlem kan du se om en annan Guldmedlem har läst ditt meddelande. Detta syns genom att rubriken och datumet i sammanfattningen av meddelandet går från fetstil till normal.

Hur ändrar jag på meddelandefiltret?

Gå till Inställningar uppe i högra hörnet på skärmen. Därifrån går du till Meddelanden och ändrar filter efter dina önskemål.

Ambassadörer

Vad är en Ambassadör?

En ambassadör på Shake My World är en medlem som på olika sätt har bevisat sig social, glad och framför allt gillar att arrangera roliga aktiviteter i sann Shake My World anda. Alla Ambassadörer handplockas av Shake My World. Ambassadörernas uppgift är att verka för att medlemmarna på Shake My World ska få ett roligare singelliv fyllt av aktiviteter och puls. Du kan självklart höra av dig till Ambassadörerna med frågor om aktiviteterna på siten, eller kanske diskutera en ny aktivitetsidé. Om du tror att du skulle kunna bidra och passa som Ambassadör är du välkommen att maila en ansökan till aktiviteter@shakemyworld.com närsomhelst.

Hur hittar jag Ambassadörerna?

Ambassadörerna börjar sitt användarnamn med Ambassadör och sedan ett valt namn.

Prenumeration

Vad är en prenumeration?

Genom att prenumerera på Guldmedlemskapet får du tillgång till allt det roliga som finns på Shake My World utan avbrott så länge du själv vill. Hela summan på den valda perioden betalas en gång och i förskott.  När den initiala Guldmedlemskap perioden är slut, löper prenumerationen vidare till samma låga månadspris men bara en månad i taget.  Beloppet dras med automatik månadsvis i förskott via ditt valda betalningssätt så länge du själv vill.
Genom att vara prenumererande Guldmedlem riskerar du aldrig att bli avbokad från någon aktivitet eller evenemang samt att du alltid vet att alla du skickat meddelanden till har möjlighet att läsa och svara tillbaka till dig.

Hur kan det bli billigare för mig?

Om du väljer ett 6 månaders Guldmedlemskap för 149 kr i månaden, så betalar du hela summan på 894 kr betalar du en gång i förskott. Efter att 6 månaders perioden är slut löper sedan prenumerationen vidare men nu bara med en månad i taget och fortfarande till samma låga månadskostnad (149 kr jämfört med 279 kr).

Kan jag när som helst säga upp min prenumeration?

Ja! Du kan när som helst avsluta din prenumeration, dock senast 3 dagar innan en ny månadsperiod börjar då pengarna dras för nästa period. Det gör du enkelt upp till höger på sajten under ”Inställningar”, Detta betyder att inga pengar kommer dras för nästa period men  du kan självklart fortfarande använda dina återstående Gulddagar. Tänk dock på att du riskerar att bli avbokad från aktiviteter eller evenemang som genomförs efter att din aktuella Guldmedlemsskapsperiod löpt ut.

Support via mail

Om du efter att ha läst igenom materialet ovan fortfarande inte fått svar på din fråga så är du varmt välkommen att kontakta oss via mail på support@shakemyworld.com, så kan vår supportpersonal hjälpa dig, oftast inom 24 timmar.

Vänner och Flirtar

Vad är skillnaden på en "Vän" och en "Flirt"?

I båda fallen får den andre parten reda på att man lagt till personen i en av sina listor, men en flirt är inget som behöver bekräftas av den andre parten. Tillagda vänner visas även på din profilsida för alla besökare medan dina flirtar bara visas för dig. För att ta bort en "Vän" eller "Flirt", gå in på den användarens profil och klicka på "Ta bort vän" eller "Ta bort flirt" under användarens användarnamn.

Fotoalbum

Hur laddar jag upp en ny profilbild?

Om du inte redan ser din profilbild på "My World" så ser du en länk "Ladda upp bild". För att ladda upp en ny profilbild, klicka på den länken (alt på bilden omdu vill byta) och följ instruktionerna, antingen via enkel manuell uppladdning eller den mer avancerade uppladdningen där du kan ladda upp flera bilder åt gången samt genomföra enklare redigering, t.ex. rotationer (kräver Java).
Efter uppladdning kan du beskära bilden genom att klicka på "Redigera bilden" och använda kontrollerna "+" och "-". Där anger du även kommentarer och bildnamn, om så önskas

Kan jag lägga upp fler bilder?

På sidan "My World" har du tillgång till tre egna fotoalbum förutom ditt profilalbum. Dessa listas nedaför din profilbild, och du kan byta namn på dessa själv genom att klicka på dem och sedan välja "Byt namn". För att ladda upp bilder till dessa album, följ instruktionerna ovan.

Hur tar jag bort bilder?

För att ta bort en bild, klicka på den bilden för att komma till dess fotoalbum. En länk finns då strax under bilden - "Ta bort bild". Klicka på den, och ladda om sidan (med Ctrl+F5 för att rensa även din lokala webbläsar-cache)

Om cookies

En cookie är en textfil som webbplatsen du besöker begär att få spara på din dator. Informationen i en cookie är möjlig att använda för att följa en användares surfande på Internet.

Enligt lagen om elektronisk kommunikation (25 juli 2003) ska alla som besöker en webbplats med cookies få information om:

  • ..att webbplatsen innehåller cookies
  • ..vad dessa cookies används till
  • ..hur cookies kan användas

Shake My World använder cookies. Detta för att följa användarens surfande på sajten och förenkla inloggning, samt mäta marknadsföringsinsatser. Om inte cookies accepteras av användaren inaktiveras mycket av sidans funktionalitet som verkar för att förenkla användandet av sajten. Det går dock att göra inställningar på sin dator för att neka automatisk lagring av cookies.

Blockera medlem

Vilka möjligheter har jag att blockera medlemmar
Du kan blockera medlemmar på sajten. Om du känner att en medlem beter sig omoraliskt eller på något annat sätt stötande kan du blockera medlemmen. När du blockerat en annan medlem innebär det att alla meddelanden, inbjudningar och nyheter från den medlemmen filtreras bort, men du är fortfarande synlig och sökbar. Om medlemmens beteende är kränkande föreslår vi även att du anmäler medlemmen till Shake My World support. Detta gör du enkelt via "anmäl" symbolen som ligger bredvid "svara" symbolen i ditt meddelande center. Om det finns andra anledningar kan du istället få ändra ditt användarnamn genom att skicka ett meddelande till support@shakemyworld.com med ditt förslag om ett annat användarnamn.


Sök direkt

-

Social Matchmaking

matchningar totalt på Shake My World
384 st nya senaste veckan

Bra att veta om singelaktiviteter,  dejting och träffa nya vänner. Att tänka på för singlar inför en date . Tips på vägen för att enklare träffa kvinnor eller män....